Astianpesukoneen asennuksen ohjeet

Voiko astianpesukoneen asentaa itse? Mitä asennuksessa tarvitaan? Mistä löydän ammattilaisen? Vastaamme täällä mm. näihin  sekä moniin muihin astianpesukoneen asennukseen liittyviin kysymyksiin. 

Saako astianpesukoneen asentaa itse?

Astianpesukoneen voi toisinaan asentaa myös itse, kunhan tietää mitä on tekemässä ja on ensin varmistanut, että tämä on sallittua. Ennen asennusta kannattaa varmistaa asia vielä taloyhtiöltä, isännöitsijältä sekä vakuutusyhtiöltä. Suurin osa vakuutusyhtiöistä voi vahingon sattuessa evätä korvauksen, mikäli vahinko on johtunut itse väärin tehdystä asennuksesta. Eli jos päädyt itse asentamaan astianpesukoneen olet vastuussa siitä, että asennus on säädösten ja ohjeiden mukainen. 

Ohjeet omatoimiseen asennukseen löydät alempana.

Milloin tarvitaan asentaja paikalle? 

Asentaja tarvitaan paikalle, jos taloyhtiö tai vakuutusyhtiö vaatii tätä tai jos asennettava astianpesukone ei ole suunniteltu omatoimista asennusta varten. Asennuksen on noudatettava tiukkoja sääntöjä ja määräyksiä, jotta minimoidaan riskit vesivahingon syntymiselle. 

Asennuspalvelu

Onko kiire? Et jaksaisi lukea asennusohjeita, kaipaat helppoutta tai haluat varmistua oikeaoppisesta asennuksesta? 

Voit tilata astianpesukoneen asennuksen kauttamme jolloin ammattilainen tulee paikalle asentamaan astianpesukoneen. Asennamme astianpesukoneita kattavasti alueilla Uusimaa, Pirkanmaa ja Varsinais-Suomi.

Tarvitaanko astianpesukoneen alle vuotokaukalo? 

Astianpesukoneen alle tarvitaan aina vuotokaukalo. Vuotokaukalo mahdollistaa vuotojen havaitsemisen ajoissa ennen suurempien vahinkojen syntymistä. Näin pieni panostus asennettaessa voi säästää tuhansia euroja.  

Ohjeet astianpesukoneen omatoimiseen asennukseen 

 

 1. Jos kyseessä on ensimmäinen kohteeseen asennettava astianpesukone, varmista että asennuskohteessa on kaikki tarvittava astianpesukoneen asennukselle. Näitä ovat mm. näkyvillä oleva sähköpistoke, paikka poistovesiputkelle sekä tulovesiliitäntä. 
 2. Sulje vesi sulkuhanasta ennen asennusta. Sulkuhana on usein tiskialtaan tai hanan alla. 
 3. Pura astianpesukone pakkauksestaan, säädä astianpesukoneen jalat ja varmista että tyhjennys- sekä tuloletku ovat paikoillaan. 
  • Säädä jalat niin, että astianpesukone mahtuu työtason alle. Takajalkoja pystyy useimmissa astianpesukoneissa säätämään koneen etuosasta ruuvimeisselillä. Tarkista ohjeet mallisi asennusohjeista. 
 4. Asenna höyrysuoja (usein alumiiniteippi tai metallilevy) työtason alapuolelle tason ulkoreunaan 
 5. Aseta vuotokaukalo paikalleen, niin että tämä on täysin takaseinässä kiinni 
 6. Työnnä astianpesukone paikalleen vuotokaukalon päälle. Vie samalla sähköjohdot ja letkut allaskaapin sisälle ja varmista etteivät nämä jää puristuksiin.  
 7. Säädä tarvittaessa pesukoneen jalkoja lisää. Helpointa on ensin säätää takajalkoja ja tämän jälkeen etujalat kallistamalla konetta.
 8. Kiinnitä astianpesukone ruuvaamalla joko työtasoon tai viereisiin kaappeihin. Huom. astianpesukoneessa on valmiit ruuvin reiät kiinnitystä varten. 
 9. Kiinnitä poistovesiputki paikalleen ja kiristä tämä letkunkiristimellä. 
 10. Kytke tulovesijohto hanaliitäntään. Saatat tarvita tässä muunnosnippaa, jos astianpesukoneen vesijohto ei sovi suoraan hanaliittimeen. 
 11. Kiinnitä tulo- sekä poistovesiputket turvallisesti ja tukevasti työtason alapintaan tai kaapin sivuseiniin kiinni. Tämä tehdään siksi, etteivät putket pääsee liikkuessaan rikkoutumaan ja aiheuttamaan tätä kautta vesivahinkoa.  
 12. Kiinnitä sähköjohto pistorasiaan. Pistorasia ei saa olla piilossa esimerkiksi koneen takana.
 13. Tee koekäyttö pesuohjelmalla ja tarkista syntyykö vuotoja.  
 14. Astianpesukone on käyttövalmis 

Astianpesukoneen asennuspalvelu 

Mikäli olet tehnyt astianpesukoneen asennuksen itse ja myöhemmin syntyy ongelmia, voi vakuutusyhtiö evätä korvauksen väärään asennukseen vedoten. Käyttämällä ammattilaista jätät täyden vastuun asennuksesta asentajalle. Kodinkoneasennukset.fi tarjoaa helppoa asennusta ja vastuuvakuutettuja ammattilaisia asentamaan astianpesukoneet. 

Tilatessa asennuksen meiltä saat mm: 

 • Varmasti pitävät liitokset 
 • Mielenrauhaa oikeaoppisesti tehdystä asennuksesta 
 • Vastuuvakuutuksen suojan 
 • Meiltä saat myös vuotokaukalot, pakkausjätteen kierrätyksen, vanhan laitteen kierrätyksen sekä kalusteoven asennuksen 

Asennamme astianpesukoneet kattavasti Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Tarkista tarkat alueet postinumerolistaltamme ja tilaa astianpesukoneen asennus.