Pyykinpesukoneen asennus itse

Voiko pyykinpesukoneen asentaa itse? Mitä asennuksessa tarvitaan? Mistä löydän ammattilaisen? Vastaamme täällä mm. näihin  sekä moniin muihin pyykinpesukoneen asennukseen liittyviin kysymyksiin. 

Saako pyykinpesukoneen asentaa itse?

Toisinaan pyykinpesukoneen voi asentaa myös itse, etenkin mikäli tämä sijaitsee lattiakaivollisessa märkätilassa. Tässäkin tapauksessa on syytä tietää mitä on tekemässä. Huomioithan lisäksi että esimerkiksi taloyhtiöissä saatetaan vaatia, että pyykinpesukoneen asennuksen suorittaa ammattilainen. Tarkista tämä aina ensin isännöitsijältä. Syynä ovat vakuutusyhtiöt, jotka voivat mahdollisen vesivahingon sattuessa evätä korvauksen, jos pesukone on asennettu omatoimisesti.

Jos päädyt asentamaan pyykinpesukonetta itse, lue lisätietoja asennuksesta alempana.

Onko kiire? Et jaksaisi lukea asennusohjeita, kaipaat hieman helppoutta tai haluat varmistua oikeaoppisesta asennuksesta? 

Voit aina tilata pyykinpesukoneen asennuksen kauttamme jolloin ammattilainen tulee paikalle asentamaan pyykinpesukoneen. Asennamme pesukoneita kattavasti alueilla Uusimaa, Pirkanmaa ja Varsinais-Suomi.

Tarvitaanko pyykinpesukoneen asennuksessa vuotokaukaloa?

Pyykinpesukoneen asennuksessa tarvitaan vuotokaukalo, mikäli pesukone asennetaan johonkin muualle kuin lattiakaivolliseen märkätilaan. Esimerkiksi keittiöön asennettaessa vuotokaukalo on tarpeellinen.

Pyykinpesukoneen asennusohjeet

 

Tarvittavat työkalut

Pyykinpesukoneen asennuksessa tarvitaan mm. seuraavia työkaluja:

 • sakset tai mattopuukko
 • vatupassi
 • ruuvimeisseli risti- ja talttapäällä
 • jakoavaimia 2kpl
 • mahdollinen sovitin tulovesiletkuun
 • mahdollisesti akkuporakone läpivientien tekemistä varten
 • Riippuen asennuskohteesta ja asennettavasta pesukoneesta myös muita työkaluja saatetaan tarvita

Kuljetusruuvien poisto

Jokaisessa uudessa pyykinpesukoneessa on kuljetusruuvit pesukoneen takaosassa, jotka tulee poistaa ennen pyykinpesukoneen käyttöönottoa. Näiden tarkoitus on pitää rumpu paikallaan kuljetuksen ajan. Älä heitä ruuveja pois sillä niitä voidaan käyttää uudelleen esimerkiksi muuton tullessa ajankohtaiseksi. Pistä kuljetusruuvit esimerkiksi pussiin ja teippaa pussi pesukoneen taakse. 

 

Pesukoneen liitännät

Asennuspaikasta tulee löytyä vesiliitäntä, asennuspaikka poistovesiputkelle sekä pistorasia sähköjohdolle. Näiden asennustavat riippuvat asennettavasta pyykinpesukoneesta sekä kohteessa olevasta asennuspaikasta.

 

Tuloveden liittäminen

Tulovesi liitetään usein seinässä olevaan liitäntään. Toisinaan vanhoissa rakennuksissa vesiliitännät poikkeavat nykystandardeista, jolloin hanan ja pesukoneen letkun väliin tarvitaan sovitin. Lisäksi uusissa pyykinpesukoneissa on sisäänrakennettuna magneettiventtiili, joka toimii kuin imusuoja (takaisiniskuventtiili). Tämän tarkoitus on estää likaisen veden virtaaminen takaisin vesijohtoverkkoon. Lisävarmistuksena imusuojan eli takaisiniskuventtiilin tulee löytyä myös tulovesiliitännästä.

 

Poistovesiputken liittäminen

Poistovesiputkesta pesun aikana käytetty vesi poistuu viemäriin. Poistovesiputken asennuspaikka riippuu kohteesta. Ensisijaisesti poistovesiputki asennetaan viemäriliitokseen ja kiristetään letkunkiristimellä. Mikäli viemärilitosta ei ole voidaan poistovesiputki ohjata myös pönttöön, lavuaariin tai lattiakaivoon niin että tämä pysyy paikallaan.

Usein poistovesiputki tulee pesukoneen alaosasta, jolloin sen on noustava myös ylöspäin, jotta pesuvesi ei pääse vahingossa valahtamaan ulos koneesta.

 

Pyykinpesukoneen asennuksen ohjeet askel askeleelta märkätilaan

 1. Pura pesukone pakkauksestaan ja varmista että poisto- ja tulovesiputki ovat kunnolla kiinni pesukoneessa
 2. Poista kuljetustuet pesukoneen takaa (useimmiten 4kpl)
 3. Siirrä kone asennuspaikkaan sille varattuun tilaan ja varmista, että putket ja virtajohto yltävät kytkentäpaikkoihin.
 4. Laita kone lopulliselle paikalleen samalla huomioiden, etteivät putket jää puristuksiin. Tarkista myös poistovesiputken asento.
 5. Säädä pesukoneen jalkoja, jotta tämä on vaakatasossa. Varmista tämä vatupassilla.
 6. Liitä tulovesiletku hanaan. Jos kierteet eivät sovi yhteen tarvitaan sovitin, tarkista myös onko tulovesiletkussa imusuoja.
 7. Liitä poistovesiletku viemäriin. Varmista ettei poistovesiputki pääse lipsahtamaan pois viemäristä. Pesukoneen mallista riippuen varmista, että poistovesiputki käy riittävän ylhäällä.
 8. Varmista, että tulovesiliitäntä ja poistovesiputki ovat oikein asennettuja
 9. Kytke pyykinpesukone pistorasiaan ja suorita koepesu tyhjällä koneella, pesuaineen kanssa.

 

Entä jos kuitenkin jättäisit vastuun asennuksesta ammattilaiselle?

Kauttamme tilaat helposti ja kätevästi ammattilaisen paikalle asentamaan pyykinpesukoneen, eikä sinun tarvitse murehtia letkujen sopivuudesta tai putkien asennoista. Kaikki asennuksemme ovat vastuuvakuutettuja. 

Asennamme pyykinpesukoneet kattavasti Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Tarkista tarkat alueet postinumerolistaltamme ja tilaa pyykinpesukoneen asennus.